Suiker, de verborgen waarheid.

We weten allemaal dat suiker niet goed voor ons is.
Voor de critici onder ons, we kunnen inderdaad niet zonder suikers…
En ja, ook in natuurlijke voeding zit suiker.
Ruim voldoende om ons te laten functioneren…

Het fantastische aan de suikers in bijvoorbeeld groenten en fruit, is dat ze verpakt zitten in een vezel.
Ons lichaam begint zich dus al vanaf het kauwen voor te bereiden op deze suikers, zodat deze gedoseerd opgenomen kunnen worden.
De suikers in bewerkte voeding zitten niet meer in een vezel, zijn in ruime mate aanwezig en komen dus als een raket binnen! Gevolg? Een enorme piek insuline en bloedsuikerschommelingen.
De suiker die omgezet wordt naar glucose gaan we als eerste verbranden… Maar omdat de hoeveelheid energie vele malen groter is dan we verbranden wordt het overige opgeslagen als vet.
Overgewicht tot gevolg.

Bewerkte voeding.

Laten we zeggen dat 80% van hetgeen in de supermarkt ligt, bewerkt is…
Zoek je naar iets dat je lichaam voedt, betreed je een ware jungle.
Verpakkingen, etiketten en kreten schreeuwen om je aandacht.
Het ene lijkt nog gezonder dan het andere.

Suiker weetjes

-Wist je dat onze weerstand al zakt bij 40 gram suiker per dag.
Dit is inclusief natuurlijke (fruit)suikers, vermijd dus vruchtensappen…
125 ml Verse jus bevat al 3 theelepels suiker.

-Wist je dat suiker een vorm van koolhydraten is die voeding technisch gezien GEEN toegevoegde waarde heeft om het lichaam op te bouwen en te ondersteunen?
-Suiker onttrekt tijdens de verbranding hiervan vitaminen en mineralen zoals calcium, magnesium zink en Vitamine B en C.

-Wist je dat suiker de volgende gedragsveranderingen kan activeren:

• Driftbuien
• Asociaal gedrag
• Te grote beweeglijkheid
• Agressie
• Depressies

 

Fabrikanten zijn slim, en er zijn enorm veel benamingen voor suikers.

Wat dacht je van:
-lactose
-appelsapconcentraat
-gerstemout
-melkpoeder

Ik heb een lijst opgesomd met 51 benamingen waarmee suikers worden benoemd op etiketten.

Draai je product de volgende keer eens om en kijk kritisch naar de ingrediënten.

• Appelsapconcentraat
• Appelstroop
• Basterdsuiker
• Bruine basterdsuiker
• Bruine kandijsuiker
• Bruine rietsuiker
• Bruine suiker
• Dextrose
• Druivensapconcentraat
• Fructose
• Fructosestroop
• Gebrande suiker
• Gebrande suikerstroop
• Geconcentreerd perensap
• Geconcentreerd vruchtensap
• Gekarameliseerde suiker
• Gemodificeerd maïszetmeel
• Gerstemout
• Glucose
• Glucosestroop
• Glucose-fructosestroop
• Honing
• Invertsuiker
• Invertsuikerstroop
• Kandij
• Kandijstroop
• Kandijsuiker
• Kaneelsuiker
• Karamel
• Karamelsuikerstroop
• Kristalsuiker
• Lactose
• Magere melkpoeder
• Maïsstroop
• Maïszetmeel
• Maltodextrine
• Maltosestroop
• Melasse
• Melkpoeder
• Melksuiker
• Moutextract
• Rietsuiker
• Ruwe rietsuiker
• Sacharose
• Siroop
• Sucrose
• Tarweglucosestroop
• Tarwemelasse
• Vruchtensap op basis van concentraten
• Vruchtensap uit concentraat
• vruchtensapconcentraat

Wil jij meer informatie over je voeding? Of snel een inzicht in de huidige staat van je gezondheid?