
Vetten in Shea Butter
De boter wordt verkregen uit olieachtige korrels in het zaad van de boom. Deze wordt vervolgens tot poeder gemalen en ingekookt. Uiteindelijk komt de boter naar boven en krijgt een vaste substantie.
Vetzuren
Shea Butter bestaat uit een aantal verschillende vetzuren, namelijk
Llinoleic, Palmitic, Stearic, and Oleic fatty acids.
Deze vetzuren hebben stuk voor stuk een prettige werking op onze huid!
Nu is het zo dat deze vetzuren allemaal een andere temperatuur hebben waarop ze stollen.


Stollen bij het afvullen
Onze Shea Butter groeit niet in de blikjes zelf :).
Hiervoor dient de Shea Butter op lage temperatuur gesmolten te worden en stollen we dit op de juiste temperatuur.
Nu is en blijft het 100% natuur, dus heeft het soms een eigen wil.
Is je Shea Butter wat korrelig of hard, dan komt dit doordat er een vetzuur eerder hard is geworden dan de andere vetzuren.
Hierdoor ontstaat de korrel helaas.
Ook tijdens het verzenden is de temperatuur niet constant… Ook hier kan dit fenomeen ontstaan.
De oplossing
Laat de Shea Butter smelten ‘Au bain Marie‘.
Zet je potje in een pannetje en giet warm water in het pannetje.
Zorg ervoor dat er geen water in de Shea Butter komt!
Laat rustig smelten totdat het helemaal vloeibaar is.
Eens alles gesmolten is, zet het potje in de vriezer of koelkast zodat alles snel en tegelijk kan stollen.
Je zal zien dat de korrels verdwenen zijn.

Kom je er niet uit?
Kom je er niet helemaal uit?
Laat het ons weten en wij helpen je graag.
Het is niet nodig om in paniek te schieten of het product terug te sturen, dit is een ‘probleem’ dat vaker voorkomt.
Hieraan merk je dat het 100% natuur is.
Gezonde Groet,
Kevin & Daphne
