Mediteren

Mediteren. Waarom is dit zo belangrijk?

Dat gaan we je hier haarfijn uitleggen!

Het feit dat je deze pagina hebt geopend en dus interesse hebt in mediteren is de beste stap die jij kan maken! Niet alleen omdat je zonder mediteren niet de beste versie van jezelf kan zijn, je gezondheid zal er ook op vooruitgaan!

Eerlijk is eerlijke, de eerste meditatie sessies zullen wat onwennig zijn. Je zal niet meteen het gevoel hebben dat o zo bevrijdend werkt en je hoofd is echt niet bij de eerste al leeg.

Hou vol! Dit proces zal even duren, maar je zal ons dankbaar zijn.
Mocht je niet precies weten wat je moet doen in het begin, geef dan niet op. Het is een zonde om de eerste stap te zetten maar vervolgens af te haken omdat het onwennig voelt en je niet precies weet wat je moet doen.

Beginnen bij het begin, wat is mediteren?

Kort gezegd, wanneer je in staat bent om een aaneengesloten periode ononderbroken te concentreren op één object, dan ben je aan het mediteren.

En wat zijn de voordelen van mediteren?

  • Meer controle over je emotionele balans
  • Je focus en concentratie gaat er flink op vooruit
  • Uiteraard slaap je beter. Dit resulteert in een fitter leven
  • Autosuggestie. Je betreed je onderbewustzijn

Quiet the mind, and the soul will speak.’ – Ma Jaya Sati Bhagavati.

Mediteren was voor ons in het begin wat vreemd, maar kunnen niet meer zonder.

We hebben het vaak uitgesteld. Altijd hadden we wel een ander excuus. Geen tijd, morgen gaan echt beginnen, we kijken even dit programma…

Waarschijnlijk heb jij zelf ook dagelijks deze excuses. Niet alleen om te gaan mediteren, maar dit kunnen ook excuses voor andere dingen zijn.
Denk bijvoorbeeld aan gezonder eten, sporten, solliciteren… Noem maar op!

De eerste keer was lastig. Gedachten bleven in mijn hoofd en rust vinden was moeilijk. Gelukkig staat opgeven niet in mijn woordenboek.

Wetenschappelijk is het bewezen dat er meer bloed in je rechter hersenhelft stroomt. De rechter hersenhelft is verantwoordelijk voor je creativiteit, verbondenheid, fantasie, het grote plaatje etc…

Ik plan vanaf nu dagelijks 3 momenten in.

‘s Ochtends na het opstaan is het eerste moment. Waar andere mensen op hun telefoon kijken, start mijn dag gelukkig wat anders. Ik sta op, rek me uit en doe 1 à 2 minuten wat beweging om mijn lichaam in gang te krijgen. Nu pak ik 20 minuten voor mezelf en mediteer om met een leeg hoofd de dag te beginnen.

Hierna douche ik even en sluit af met een aantal minuten koud water. Vanaf dit moment ben ik de baas over de dag in plaats van andersom.

‘s Middags pak ik  een minuutje of 10 om mijn hoofd en ademhaling rustig te krijgen.

Voor het slapen pak ik ruim een half uur tijd voor de laatste meditatie. Hier keer ik helemaal in mijzelf en bereik ik mijn onderbewustzijn. Dit doe ik voor 2 redenen. Autosuggestie en een goede nachtrust. Door dieper te slapen ben ik de volgende dag veel fitter.

Dit is slechts een beknopte uitleg over mediteren. We kunnen het over chakra’s en mantra’s gaan hebben, maar ik ben al super blij als jullie de start gaan maken. Begin met het focussen op 1 ding, je ademhaling, en plan dit dagelijks in. Vanuit daar bouwen we verder.

Het begin zal lastig zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt merk je al snel het positieve effect hiervan.

Ik weet zeker dat jullie net zo enthousiast worden van mediteren als ons.

Verbeter je gezondheid en vitaliteit en ga samen met mij aan de slag!