Kleine en realistische doelen stellen helpt je veel makkelijker om het uiteindelijke grote doel te behalen. Leg jezelf wel op om deze doelstellingen op korte termijn te kunnen halen. Een doel wat over 5 jaar pas bereikt moet zijn is veel minder effectief dan een doel dat binnen een week gehaald dient te worden. Dit klinkt vrij logisch toch? Ga jezelf maar eens na hoe snel jij aan de gang gaat, en vooral blijft, bij een doel waar geen deadline op zit. Dit stel je altijd uit omdat er zogenaamd andere ‘belangrijke’ zaken op je pad komen.

Hak je uiteindelijke doel in kleine stukken. Uiteraard helpen wij jou hier bij. Niet alleen met het behalen van je doelen maar om ook realistische doelen neer te zetten die ook werkelijk helpen om de beste versie van jezelf te worden. Door te weten waarom je iets doet is het veel makkelijker vol te houden dan iets te doen omdat het zo uitgelegd is.

Daarom zijn wij ook heel transparant en is het plan dat we voor jou maken in begrijpbare taal uitgelegd. Kom je er toch niet uit? Geen probleem! Wij staan voor je klaar om je te begeleiden en uitleg te geven.

Iemand die de finish al ziet zal veel harder lopen dan degene die nog maar net begonnen is.

Wat mij het meeste is opgevallen is dat de meeste succesvolle mensen vaak wat sneller en enthousiaster door het leven gaan dan de gemiddelde mens.

Dit vond ik altijd heel interessant en ben dus tijdens mijn onderzoek andere vragen gaan stellen.

Er was altijd een verband te zien tussen de bedrijven  die het goed deden en bedrijven die het uitstekend deden. Ondanks dat sommige bedrijven erg op elkaar leken waren de verschillen groot.

Natuurlijk heeft dit ook te maken met de manier waarop men werkt, het personeel, de kwaliteit etc… Maar ik ben er wel van overtuigd dat de zaakvoerders of managers met een op korte termijn haalbare doelstelling, betere zaken doen dan degene de mensen zonder- of op langere termijn doelstelling.

Dit is logisch te verklaren. Als je een korte doelstelling hebt ziet dit er heel transparant uit in je hoofd. Je voelt al bijna het geluksgevoel wanneer je dit doel hebt behaald. Sterker nog, deze mensen voelen al alsof ze in dit moment leven. Dat is de kracht van onze hersenen.

Dit gevoel zorgt er alleen maar meer voor dat dit doel behaald gaat worden, hoe eerder hoe beter!
Wat dus een logisch gevolg is, is dat je dus niet in een oud ritme vervalt en het doel laat varen…

We kennen allemaal wel iemand die steevast op 1 januari nu echt eens gaat beginnen met afvallen. Vraag in maart hoe het met het afvallen gaat en ze zijn weer gestopt. Afvallen op zich is geen doel als er geen nummers en doelstellingen aangehangen worden. Het resultaat, wat eigenlijk maar gokken is, want er is geen hard doel gesteld, is dus eigenlijk maar net wat op dat moment goed uitkomt. Mensen hebben geen houvast en veranderen slechts op korte termijn hun gedrag.

Wat is de reden dat mensen gaan afvallen? Ze zijn niet fit, te zwaar of de broeken passen niet meer. Als ze slechts op korte termijn hun patroon aanpassen vervallen ze weer snel in hun oude ritme en ontstaat het welbekende Jojo effect.

Door in plaats van af te gaan vallen je dagelijkse denk- en doe patroon te veranderen, en dus de beste versie van jezelf te worden hoef je dus nooit meer bezig te zijn met afvallen en diëten! De tijd die je hiermee overhoudt kan je dus weer besteden aan de mooie dingen in het leven!

Ik help je graag met jouw doelstellingen!